«

»

апр 02

Više od igre

Naši osvajači turnira u Lajdenu, Holandija – Stefan Siridžanski i Helena Ivanov su nastavili svoj pobednički niz osvajanjem debatnog turnira Monopol, koji je bio održan na Ekonomskom fakultetu proteklog vikenda (30. i 31. marta). Pored njih u finalu su se našle Danijela Vojinović i Miljana Pejić koje pohađaju osnovni kurs debatovanja na našem fakultetu. Takođe u polufinalu zajedno sa ovim timovima naš klub predstavljali su Nevenka Radić i Stefan Lazić, takođe polaznici osnovnog kursa.

Pored učešća u finalu, Stefan Siridžanski je proglašen za najboljeg govornika turnira, dok su Helena Ivanov i Danijela Vojinović zauzele drugo i treće mesto. Među deset najboljih govornika turnira našla se i Miljana Pejić zauzevši sedmo mesto.

Pored sjajnih debatnih uspeha naših članova, prethodnih nedelja glavna tema bili su i studentski izbori na Fakultetu političkih nauka. Izbori za Studentski parlament FPN-a, kao i za predstavnike FPN-a na Univerzitetu u Beogradu biće održani sutra (3.4.2013) u slušaonici 7 našeg fakulteta. Izborno mesto biće otvoreno do 19 časova, a pravo glasa imaju svi aktuelni studenti Fakulteta političkih nauka. Skoro svi studenti osnovnih i master studija će moći da glasaju uz indeks ili ličnu kartu, a jedino će apsolventi morati da izvade uverenje o studiranju na šalteru studentske službe u regularnom radnom vremenu (od 11h do 13h) ili kasnije kod Nele u kancelariji, budući da studentska služba nije izdala profiltriran spisak apsolvenata (tj. onih koji nisu diplomirali u međuvremenu).

Izborne liste za Studentski parlament Fakulteta političkih nauka su sledeće:

 1. Srpski politički forum i Unija studenata socijalnog rada – (SPF, USSR)
 2. Klub studenata Fakulteta političkih nauka – (KSFPN)
 3. Timska inicijativa mladih – (TIM)
 4. Studentska unija Fakulteta političkih nauka – (SU)
 5. Klub za Ujedinjene nacije – (UN)
 6. Debatni klub Fakulteta političkih nauka – (DK)
 7. Evropski studentski forum – (ESF)

Izborne liste, tj. kandidati za predstavnike Fakulteta političkih nauka na Univerzitetu u Beogradu su:

 1. Vladimir Živković – član Srpskog političkog foruma
 2. Pajazit Pomak – član Kluba studenata Fakulteta političkih nauka
 3. Nemanja Đaković – član Debatnog kluba Fakulteta političkih nauka
 4. Vladan Vujić – član Studentske unije Fakulteta političkih nauka

Podebljani su naša lista i naš kandidat za BU, a ono što je takođe izuzetno značajno jeste da će celokupno glasanje sutra biti propraćeno humanitarnom akcijom GLASAJ SRCEM, koja ima za cilj pomoć Tijani Ognjanović da dobije novo srce (više informacija ovde). Studenti našeg fakulteta će imati priliku da još jednom pokažu solidarnost i humanost, tako što će svoje priloge moći da ostave u namensku kutiju koja će biti izložena na mestu za glasanje u slušaonici 7 na fakultetu. Celu akciju je pokrenuo Studentski parlament FPN-a, a podržale su je sve studentske organizacije.

Nakon ovih silnih procedura, svi studenti i sve studentkinje našeg fakulteta su dobrodošle u naš izborni štab u kafiću Samarkand prekoputa fakulteta, gde ćemo uz društvene igre, dobru muziku i još bolju atmosferu dočekati rezultate glasanja.