«

»

мар 27

Izbori za studentski parlament

Pre par dana su raspisani izbori na Fakultetu političkih nauka za članove Studentskog parlamenta, kao i izbori za predstavnike fakulteta u Studentskom parlamentu Univerziteta u Beogradu. Debatni klub Fakulteta političkih nauka je, po uzoru na prethodne godine prijavio svoju listu, koja nosi redni broj 6. Ove godine se predstavljamo studentima našeg fakulteta pod sloganom Direktno! Konkretno! čime želimo da pokažemo da se studentski interesi najbolje brane direktnim rešavanjem problema i konkretnim akcijama koje će doprineti boljim uslovima studiranja i većoj zaštiti prava studenata.

Debatni klub je od samog osnivanja posvećen borbi protiv politizacije Studentskog parlamenta i mešanja interesa političkih stranaka u svim sferama studentskog organizovanja, što je baza na kojoj počiva cela naša organizacija. Kod nas vlada princip meritokratije i nagrađivanja po zaslugama, što predstavlja vrlo plodno tle za sve studentkinje i studente koji žele da rade nešto više.

Pored kandidata za Studentski parlament Fakulteta političkih nauka, ove godine kandidujemo našeg člana za mesto u Studentskom parlamentu Univerziteta u Beogradu. Debatni klub sa ponosom kandiduje Nemanju Đakovića, studenta treće godine međunarodnog smera, za predstavnika našeg fakulteta na Beogradskom univerzitetu. Verujemo da će Nemanja na Univerzitetu u Beogradu biti pravi predstavnik studenata našeg fakulteta, od kojeg se očekuje da ima izuzetne sposobnosti i veštine javne rasprave, argumentovanja i retorike.

Izbori će biti održani u sredu, 3. aprila 2013. godine i na njima će se naći ukupno 7 lista studentskih organizacija, a učešće će uzeti ukupno 8 studentskih organizacija. Ovim putem pozivamo studente da izađu na izbore i svojim glasom pokažu studentskim predstavnicima šta se od njih očekuje.