↑ Return to Radionice

Ubrzani kurs

Drage koleginice i kolege, budući debateri

Za sve vas koji imate želju da počnete da se bavite debatom, ali zbog silnih obaveza jednostavno nemate mogućnost da izdvojite dovoljno vremena da joj se posvetite u celosti, Debatni klub Fakulteta političkih nauka priprema ubrzani vikend kurs debatovanja na FPN-u.

Ubrzani vikend kurs se sastoji od ukupno šest debatnih radionica (tri po danu), posle kojih ćete steći osnovne veštine debatovanja i usavršiti javno izlaganje pred publikom. Ono što je bitno da znate, jeste da ovaj kurs možete pohađati samo ukoliko ste spremni da za njega potpuno izdvojite ta dva dana, tj. vikend, kako biste u potpunosti savladali sve što vam nudimo.

Kada se uradi cost & benefit analiza da li je bolje ići na regularne debatne radionice ili na ubrzani vikend kurs debatovanja, ako je jedini činilac vreme, onda vam se svakako isplati da pohađate ubrzani vikend kurs. Međutim to je kurs koji iziskuje veliki fizički i mentalni napor, jer u toku od 20 sati koliko prosečno traje kurs, tražiće se da budete potpuno fokusirani na ono što radite.

Ovaj kurs mogu pohađati svi ljudi dobre volje, koji su spremni da nauče nešto novo. Budući da je potpuno besplatan, tj. volonterski, od svih polaznika se očekuje da se ponašaju u skladu sa tim. Još jedna stvar koja je bitna, to je da ne morate biti student Fakulteta političkih nauka da biste pohađali ubrzani vikend kurs debatovanja našeg kluba.

Kada se odrede tačan datum i vreme održavanja, dovoljno je da popunite online formular i da se pojavite na dogovorenom mestu, a sve ostalo je naša briga. Kurs se održava barem jednom u toku akademske godine, a ukoliko postoji velika zainteresovanost studenata, onda i više puta.

Prethodni kursevi:

  • 23-24. oktobar 2010.
  • 21-22. april 2012.