↑ Return to Projekti

Bitka za bebe

 Prve nedelje nove akademske godine moglo se videti da i pored poteškoća sa kojima se suočavaju studenti našeg fakulteta (školarine, bodovi, budžet, liste…), naše kolege imaju vremena i želju da pomognu onima koji su u još većoj nevolji. Na inicijativu Debatnog kluba, na FPN-u je sprovedena akcija „Bitka za bebe“, čiji je krajnji cilj kupovina 100 potpuno novih inkubatora za prevremeno rođene bebe. Akcija se odvijala u dva pravca, prvi koji je imao za cilj animiranje zainteresovanih kolega da glasaju za kompanije heroje, tj. za kompanije koje oni smatraju kao humanitarne i za koje su uvereni da bi donirali novac za inkubatore, i drugi koji je bio simboličan čin doniranja novca za inkubatore.

U holu fakulteta bio je postavljen specijalan štand za tu priliku, a posebno smo ponosni na izuzetnu atmosferu koja je trajala svih ovih dana oko štanda. Zainteresovani prolaznici su svi do jednog pozdravljali akciju i zdušno je podržali u oba smera. Naišli smo i na podršku profesora, kao i svih drugih zaposlenih u ovoj instituciji.

U utorak (18.10.2011.) u 18:00, bila je održana prezentaciona debata u sklopu cele ove humanitarne nedelje. Tema debate bila je: „Ovaj dom bi obavezao velike kompanije na društvenu odgovornost„, a oko 50-ak studenata koji su je pomno pratili je izglasalo CONTRA Tim (u sastavu Tina Đukanović i Katarina Sladaković) za pobednički. PRO Tim (u sastavu Ana Kostadinović i Marija Maksimović) iako je izgubio pobrao je aplauze svih prisutnih, te možemo zaključiti da je debata bila uspešna.

Na štandu je zvanično sakupljeno 11.790 dinara, koje smo predali fakultetu koji je na to dodao još novca i uplatio celu sumu na žiro račun Fonda B92. Nadamo se da smo mališanima ulepšati dane i omogućili im da i oni jednog dana budu debateri. Što se nas tiče, mi smo zaista uživali u akciji i trudićemo se da u skorijem periodu priredimo još nekoliko sličnih akcija.