↑ Return to Studentska politika

Studentski izbori 2011.

Učešće Debatnog kluba

7. aprila 2011. godine održani su izbori za članove Studentskog parlamenta Fakulteta političkih nauka. Članovi Studentskog parlamenta su studenti fakulteta koji mogu svojim glasovima, direktno da utiču na važna studentska pitanja i rešavanje gorućih problema na fakultetu. Na FPN-u ukupno ima 25 mesta u parlamentu, koja se nakon izbora proporcionalno dele među učesnicima.

Na ovim izborima učestvovalo je ukupno 6 lista, među kojima je bila i lista Debatnog kluba FPN-a. Predizborna kampanja naše organizacije vođena je u prepoznatljivom debatnom duhu i imala je za cilj da animira što veći broj studenata da izađu na izbore i iskoriste svoje pravo da biraju kolege koji će ih predstavljati u Studentskom parlamentu. Ponudili smo naš plan i program poboljšanja uslova studiranja na fakultetu, koji je u štampanoj formi u vidu flajera deljen ispred našeg štanda.

Rezultati izbora prikazani su na grafikonima:

 

 

 

 

 

 

 

 

Naš član na Beogradskom univerzitetu

Pored izbora za Studentski parlament, održani su u isto vreme i izbori za predstavnike Fakulteta političkih nauka na Univerzitetu u Beogradu. Od tri kandidata izabrana su dva predstavnika, a jedan od njih je naš član, Đorđe Jovićević, student IV godine međunarodnih odnosa.

Naši članovi u Studentskom parlamentu FPN-a

Nakon izbora, rezultati glasanja su pokazali da Debatni klub ima četiri mesta u parlamentu. Četvoro odabranih da predstavljaju Debatni klub u Studentskom parlamentu Fakulteta političkih nauka bili su: Damjan Raičević, student III godine međunarodnih odnosa; Tina Đukanović, studentkinja II godine novinarskog smera; Danilo Stošić, student II godine politikološkog smera; i Jovana Panić, studentkinja II godine međunarodnog smera. Damjan je pri kraju prvog semestra preuzeo ulogu predsednika Studentskog parlamenta FPN-a, dok je Tina imala ulogu sekretara.

Predizborni video materijal

Dokazan kvalitet – Debatni klub, broj 6. from Милан Симоновић on Vimeo.