«

»

дец 19

Uspeh studenata na „Decembarcu“

Studenti Fakulteta političkih nauka ostvarili su veliki uspeh na nedavno završenom debatnom turniru „Decembarac„ na Pravnom fakultetu u Beogradu. U konkurenciji od 40 timova u finale su se plasirala tri tima sa Fakulteta političkih nauka.

Na strani prve vlade u finalu našli su se Marina Bulatović (politikološki smer) i Jana Mišić (međunarodni smer). Prva opozicija bili su Helena Ivanov (politikološki smer) i Stefan Siridžanski (međunarodni smer), a na drugom delu stola, druga vlada, Vuk Đorić (Elektrotehnički fakultet) i Bojana Tucović (međunarodni smer). Druga opozicija bili su Luna Milatović (Biološki fakultet) i Nikola Sugaris (Pravni fakultet).

Takođe Helena Ivanov, Stefan Siridžanski i Marina Bulatović su uspeli da budu među 10 najboljih govornika turnira od ukupno 80 učesnika. Ovo je bio trinaesti po redu početnički debatni turnir na kome je ove godine bilo 80 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Turnir je namenjen debaterima početnicima, koji su u oktobru ove godine postali polaznici osnovnog programa debatnih klubova iz Beograda i regiona.

Sa FPN-a su takođe učestvovali sledeći studenti: sa novinarskog smera Zorana Zlatić, sa smera socijalni rad Vanja Bradarić, sa politikološkog smera Aleksandar Starčević, a sa međunarodnog smera Dušan Jovčić, Đorđije Abramović i Miloš Matić.

Teme turnira „Decembarac 2011.”:

  1. runda: Ovaj dom bi zabranio reklame koje ciljaju decu
  2. runda: Ovaj dom bi dozvolio upotrebu steroida u sportu
  3. runda: Ovaj dom bi zabranio eksperimentisanja na životinjama u kozmetičke svrhe
  4. runda: Ovaj dom ne bu učio decu da postoji Deda Mraz
    Polufinale: Ovaj dom veruje da visokoškolsko obrazovanje treba da bude besplatno
    Finale: Ovaj dom veruje da samo narod sme da smeni diktarore