«

»

мар 19

Drugi dan DoK Festa i Čajanka

Festival dokumentarnog filma DoK Fest, po treći put bio je organizovan od strane našeg kluba na Fakultetu političkih nauka, za sve zainteresovane koleginice i kolege. Nakon veoma uspešnog prvog dana, kada je na filmskom platnu prikazano dokumentarno ostvarenje o pokojnom premijeru Srbije, dr Zoranu Đinđiću, pod nazivom Jedna životna priča, drugog dana svi gledaoci i gledateljke su imali prilike da vide dokumentarni film pod nazivom Revolucija neće biti televizovana (Revolution will not be televised).

Pre početka filma o nedavno preminulom predsedniku Venecuele, Ugu Čavezu, prisutnim koleginicama i kolegama se obratio naš poznati debater Đorđe Jovićević, koji se zahvalio svima na dolasku i podršci i ukratko predstavio film. Tokom prikazivanja bilo je nešto smeha u par kadrova koji su bili duhoviti, a mir fakultetskog amfiteatra jedino je kvario povremeni vetar koji je duvao napolju. Nakon projekcije DoK Fest je i zvanično bio zatvoren, do idućeg puta, kada ćemo našim studentima i studentkinjama prirediti neke nove dokumentarce.

Nedelju dana kasnije, tačnije u ponedeljak, 18. marta u klubu Politikolog na Fakultetu političkih nauka, u saradnji sa Timskom inicijativom mladih organizovali smo tradicionalnu Čajanku kojoj je prisustvovalo oko pedesetak studenata i studentkinja našeg fakulteta. Specijalne gošće ove Čajanke bile su Antonela Riha, novinarka i Aida Ćorović, predsednica nevladine organizacije iz Novog Pazara. Podeljeni u dve grupe, za dva stola, prisutni učesnici su imali prilike da se upoznaju lično sa gošćama i da sa njima čavrljaju o svemu što ih je zanimalo.