«

»

окт 01

Nova akademska godina na FPN-u

Tačno u 10 časova po lokalnom vremenu počela je nova akademska godina na Fakultetu političkih nauka. Novu generaciju studenata, tzv. brucoše u prepunom amfiteatru pozdravili su dekan našeg fakultete prof. dr Ilija Vujačić i student prodekan Jovan Savković. Pored njih u holu fakulteta brucoše su čekale i pozdravile njihove starije kolege koje su im na sebi svojstven način poželeli sreću i uspeh u novom životnom poglavlju.

Debatni klub je takođe imao tradicionalni štand na kome su deljene brošure, prospekti i gde su svi zainteresovani mogli da se upoznaju sa onime što predstavljamo, činimo i radimo. Uskoro krećemo sa novim ciklusom debatnih radionica, koje će voditi naše iskusne i vrlo drage debaterke Ivana Dimitrijević i Dragana Milovanović. Svi zainteresovani studenti našeg fakulteta moći će da se upoznaju sa čarima debate dvaput nedeljno u dogovorenom terminu, koji će naknadno biti okačen na oglasne table fakulteta, kao i na našim Facebook, Twitter i dr. stranicama.

Štandovi će biti postavljeni i narednih dana, sve do 5. oktobra, kako bi svi zainteresovani studenti mogli da se upoznaju sa našim radom i eventualno se prijave za osnovni kurs debatovanja. Svi su dobrodošli!

Pored nove generacije studenata, Fakultet političkih nauka je danas dobio i nove studentske predstavnike. Naime na sednici Studentskog parlamenta Fakulteta političkih nauka, održanoj danas u 12 časova, izglasano je poverenje novom predsedniku parlamenta Matiji Simoviću iz Unije studenata socijalnog rada i novom studentu prodekanu Pajazitu Pomaku iz Kluba studenata FPN-a. Za vas koji niste upućeni Debatni klub u Studentskom parlamentu ima 3 od 25 mandata (više detalja) i nalazimo se u grupi opozicionih studentskih organizacija među kojima su Timska inicijativa mladih, Evropski studentski forum i Klub za Ujedinjene nacije. Vlast na FPN-u čine Srpski politički forum, Unija studenata socijalnog rada, Studentska unija FPN-a i Klub studenata FPN-a.

Novoizabranim studentskim predstavnicima želimo sreću u radu i nadamo se da će na pravi način zastupati interese svih studenata našeg fakulteta, a mi kao Debatni klub ćemo biti tu da pružimo našu podršku, savet, zamerku ili pohvalu, kao i da skrenemo pažnju na sve što je dobro ili loše po studente FPN-a.