«

»

дец 08

Osmeh na dar

Osmeh na dar, prva studentska humanitarna fondacija organizuje sedmu po redu novogodišnju akciju prikupljanja pomoći za ugroženu decu širom Srbije.

U okviru akcije koja će trajati od 05. do 21. decembra na Pravnom fakultetu i od 10. do 21. decembra na ostalim fakultetima Univerziteta u Beogradu studenti će prikupljati novogodišnje paketiće i materijalnu pomoć (u vidu novog nastavnog materijala, slatkiša, grickalica, novih igračaka) za ugrožene porodice i institucije koje brinu o siromašnoj, bolesnoj i deci s invaliditetom. Pored Pravnog fakulteta u akciji učestvuju još i Filozofski, Farmaceutski, Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Teološki, Mašinski, Arhitektonski, Geografski i dr.

Osnovni cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (pre svega na Kosovu i Metohiji, kao i u Beogradu, Vojvodini, Kuršumliji, Valjevu). Aktivisti će svakog dana dežurati u holu na fakultetima, od 10 do 16 časova, a zainteresovane ljude dobre volje očekujemo da svojim skromnim doprinosima pomognu ovu akciju.


Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, da pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenemo pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe, kažu iz fondacije „Osmeh na dar“.

Na Fakultetu političkih nauka koordinatori su Vladimir Kljajić, Elena Tenžera i Jovana Nerandžić, a sa njima zainteresovani studenti za volontiranje mogu stupiti u kontakt preko e-mail adrese: fakulteti@osmehnadar.org.

Osmeh na dar je osnovan kao fond u februaru 2009. od strane Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i grupe studenata tog fakulteta, kao produžetak tradicionalne novogodišnje akcije koja traje još od 2006. godine. Njegovi ciljevi su pomoć ugroženim grupama (siromašnoj, bolesnoj i deci sa invaliditetom), a osnovni principi kojima se rukovodi u svom radu su solidarnost, transparentnost i politička neutralnost. U radu Fondacije učestvuju studenti svih većih fakulteta Beogradskog univerziteta, kao i Univerziteta u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.