«

»

окт 20

Prezentaciona debata Debatnog kluba Fakulteta političkih nauka 2015.

Prezentaciona debata Debatnog kluba FPN održana je u utorak, 20. oktobra u 19 časova, u amfiteatru Fakulteta političkih nauka.
Tema debate bila je „Ovaj dom žali zbog dominacije politike ličnosti“.

Stavove za i protiv prezentovali su naši najuspešniji debateri, finalisti Evropskog univerzitetskog prvenstva u debati 2013, pobednici Moscow Open 2014, Vienna IV 2014, Split Open 2014 i 2015 i polufinalisti Svetskog debatnog prventsva u debati 2014.
Premijer je bila Miljana Pejić, lider opozicije Nevenka Radić, zamenik premijera Đorđe Jovićević, a zamenik lidera opozicije bio je Igor Pavlović.

Cilj prezentacione debate je da zainteresuje studente za debatne radionice, za koordinatore koji će ih voditi, kao i za priključivanje našem debatnom klubu.

Među gostima koji su podelili svoja debatna iskustva bili su Stefan Siridžanski (pobednik EUDC 2014, Budapest Open 2014, polufinalista na Svetskom debatnom takmičenju), profesor dr Đorđe Pavićević i mnogo bivših debatera.

Debata se održala u saradnji sa NVO Crta i Otvorena komunikacija u okviru Nedelje parlamentarizma (www.nedeljaparlamentarizma.rs).